Înnoirea minţii

Ceea ce gândim şi ceea ce credem ne afectează profund dezvoltarea noastră emoţională, raţională şi spirituală. Nimeni nu este capabil să acţioneze constant în mod diferit faţă de ceea ce gândeşte:

  • ceea ce gândeşte el în inima lui, aceea este el.

Dumnezeu, făcătorul cerului şi al pământului, ne spune: ** Cheamă-Mă, şi-ţi voi răspunde; şi iţi voi arăta lucruri mari, lucruri ascunse şi tăinuite pe care nu le cunoşti, pe care nu le distingi sau nu le recunoşti, la care nici nu te gândeşti sau pe care nu le înţelegi. Convingerile noastre, tiparele de gândire şi comportamentul nostru sunt rezultatul experienţelor vieţii şi a modului în care le-am perceput. Există multe lucruri în viaţă pe care le învăţăm incorect, pe care le practicăm constant, şi de care ne agăţăm cu fermitate. Dar majoritatea dintre noi nu suntem conştienţi că s-ar putea să fie nevoie să ne schimbăm modul de găndire şi de a acţiona.

Experienţele dureroase sau distorsionate, relaţiile traumatice sau denaturate din trecutul nostru şi circumstanţele dureroase repetate, toate pot conduce la răni şi la dureri. Noi toţi am fost răniţi în vreun fel, dar avem un Dumnezeu care are toate resursele pentru vindecarea rănilor poporului Său. Isaia 53 ne spune că Dumnezeu L-a trimis pe Isus tocmai pentru acest scop.

Putem alege să cooperăm cu Dumnezeu pentru modul nostru de a gândi, convingerile, întăriturile minţii, atitudinile şi comportamentul nostru sa fie transformate.

Matryoshka

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s